debuginfo

culture nl-NL
menu

Nophadrain Terrasdaksysteem

Het betrouwbare systeem voor het aanbrengen van begaanbare verhardingen - klinkers, natuursteen, houten vlonders - op terrasdaken en balkons.

Terrasdaksysteem

Kenmerken en voordelen van terrasdaken

Wat is een terrasdak?
Terrasdaksystemen maken het mogelijk om begaanbare betonnen en natuurstenen verhardingen op daken en balkons aan te brengen. Om schade aan de verharding te voorkomen, is het belangrijk onder de verharding een drukstabiel drainagesysteem aan te brengen. Door een slechte afvoer van hemelwater kan namelijk moeilijk verwijderbare kalkafzetting ontstaan op de verharding (cementsluier). Daarnaast kan door optrekkend vocht de verharding verkleuren en bij vorst de ondergrond opvriezen. 

Voordelen van terrasdaken:

 • Optimaal ruimtegebruik: terrasdaken creëren extra leefruimte op onverwachte privaat en publiek toegankelijke plaatsen.
 • Voorkomt schade aan verharding: een drukstabiel drainagesysteem zorgt voor een goede afvoer van hemelwater. Dit voorkomt dat moeilijk verwijderbare kalkafzettingen ontstaan op de verharding (cementsluier). 
 • Bescherming dakbedekkingssysteem: de schadelijke invloed van zonlicht en regen bereiken het dakbedekkingssysteem minder snel waardoor het dakbedekkingssysteem wordt beschermd en een langere levensduur krijgt.
 • Positieve bijdrage aan de leefomgeving: dit systeem wordt veelal gecombineerd met vegetatie. Hierdoor draagt het ook positief bij aan zaken zoals biodiversiteit, hitte-eilandeffect en de belasting van riolering tijdens extreme neerslag. 

Het Nophadrain Terrasdaksysteem

Eén compleet systeem
Het Nophadrain Terrasdaksysteem is een alles-in-één-oplossing.

Standaard opbouw Nophadrain Terrasdaksysteem

Nophadrain Terrasdaksysteem
Uitleg opbouw:
1. Elementenverharding
2. Straatlaag of uitvallaag
3. ND 220 Drainagesysteem
4. ND TGF-20 Scheidings- en Glijfolie
5. Dakbedekkingssysteem


Het hart van het Nophadrain Terrasdaksysteem
Het hart van het Nophadrain Terrasdaksysteem wordt gevormd door het ND 220 Drainagesysteem op rol. Dit drukstabiele multifunctionele CE-gemarkeerde drainagesysteem voorkomt de insluiting van vocht onder de aangebrachte verharding. Zo blijft het oppervlak van de verharding gevrijwaard van cementsluier en verkleuring. Verder voorkomt het ND 220 Drainagesysteem het optreden van vorstschade door het opvriezen van de ondergrond en zorgt daarmee voor een stabiele ondergrond van de verharding.

Daarnaast voorkomt het ND 220 Drainagesysteem de opbouw van waterdruk tegen het dakbedekkingssysteem. Het drainagesysteem is aan de onderzijde voorzien van een drukverdelende folie die, in combinatie met de ND TGF-20 Scheidings- en Glijfolie, het dakbedekkingssysteem beschermt tegen mechanische belastingen.

Wij adviseren u graag over de mogelijkheden. Zo helpen we u om de voordelen van een terrasdak optimaal te benutten en de risico’s tot een minimum te beperken. Neem gerust contact met ons op.

Bekijk inzichten

Nophadrain Terrasdaksysteem Producten

Bepaal uw keuze

 • Ongeïsoleerd dak / warm dak

  Soort afschot

  • Afschot in dakconstructie

  • Afschot in dakconstructie of uitvullaag

   Type beloopbare verharding

   • Betonsteen / betontegels

   • Grastegels

  • Afschot in dakconstructie of funderingslaag

 • Omgekeerd-dak

  Soort afschot

  • Afschot in dakconstructie

  • Afschot in dakconstructie of uitvullaag

  • Afschot in dakconstructie of funderingslaag

 • terug

Documentatie

CAD-tekeningen terrasdaksysteem

CAD-tekeningen terrasdaksysteem

Hier vindt u de CAD-tekeningen van onze Bestekteksten terrasdaksystemen.
Download
Bestekteksten terrasdaksysteem

Bestekteksten terrasdaksysteem

Hier vindt u standaard bestekteksten voor onze terrasdaksysteem.
Download
Brochures terrasdaken

Brochures terrasdaken

Meer informatie over onze terrasdaken? Download onze brochures.
Download