debuginfo

culture nl-NL
menu

Dakpark Vierhavenstrip

Rotterdam, 2011

intensief-groendaksysteem, Terrasdaksysteem

Ontwerp:

Park: Buro Sant & Co en dS+


Opdrachtgever:

Gemeente Rotterdam


Aanleg:

Dura Vermeer in samenwerking met Mostert de Winter


Type gebruiksdak:

Nophadrain Intensief Groendaksysteem – omgekeerd dak


Oppervlakte:

40.000 m²


Producten:

ND 200sv Drainagesysteem

Volgende
Vorige

Volgende
Vorige

In Rotterdam Delfshaven, locatie Vierhavenstrip, is een uniek project in Nederland gerealiseerd. Op de plaats van een oud railemplacement zijn bedrijven gecreëerd met daar bovenop een groen dakpark. Dit geldt als het grootste dakpark van Europa. In de zomer van 2013 werd het dakpark geopend. 

Het dakpark is opvallend door de enorme afmeting en uitvoering. De afmetingen zijn: 1 kilometer lang en 80 meter breed (80.000 m2). Het park is een mooi, goed onderhouden en veel gebruikt park. Veel groen, goed bereikbaar vanuit de wijk, horeca gelegenheden, thematuinen en voorzieningen voor kinderen. Het park is toegankelijk via verschillende trapopgangen en heeft een lift. Het grootste gedeelte van het dakpark is gerealiseerd met gebruikmaking van het Nophadrain Intensief Groendaksysteem.

Door het toepassen van het omkeerdak principe (de isolatie ligt op de dakbedekking in plaats van eronder) wordt de onderliggende dakbedekking beschermd. Bovendien heeft deze vochtongevoelige  isolatie voldoende druksterkte om de belastingen van de bovenliggende componenten van het dakpark te dragen.

Lees hier een artikel over het Dakpark Rotterdam in Stedenbouw.

Deel dit project via
Deel dit project via Facebook Deel dit project via Twitter Deel dit project via LinkedIn Deel dit project via e-mail