debuginfo

culture nl-NL
menu

Multifunctioneel Accommodatie Bekkerveld (MAB)

Heerlen, 2015

extensief-groendaksysteem

Ontwerp:

Van Pelt Architecten


Opdrachtgever:

Gemeente Heerlen


Aannemer:

Jongen BV


Realisatie:

Verkoelen Dak Nederland BV (uit Beegden)


Type gebruiksdak:

Nophadrain Extensief Groendaksysteem


Oppervlakte:

2200 m²


Producten:

ND 4+1h Drainagesysteem

ND DGS-E Substraat Extensief

ND Vegetatiemat - Sedum

ND PVC 45D Kantopsluitingsprofiel

Volgende
Vorige

Volgende
Vorige

De Multifunctionele Accommodatie Bekkerveld (MAB) wordt een plek voor sport en ontmoeting voor de hele buurt. De nieuwe MAB bestaat uit voetbalvelden, een sporthal en een ontmoetingsruimte. De kantine dient niet alleen als kantine, het wordt een ontmoetingsruimte voor de buurt, waar allerlei activiteiten kunnen worden georganiseerd. De sporthal wordt gebruikt door de basisscholen en scholen voor voortgezet onderwijs in de buurt, verenigingen en af en toe voor evenementen. RKSV Bekkerveld heeft van de gemeente de opdracht gekregen om de sociale functie van de ontmoetingsruimte vorm te geven. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met verenigingen en organisaties uit de buurten Aarveld, Bekkerveld, Douve Weien en Caumerveld.

Duurzaam ontwerp
Het gebouw is voorzien van een extensief groendak / sedumdak. Dit wordt gerealiseerd door het Nophadrain Extensief Groendaksysteem. Behalve de esthetische waarde, draagt dit groendak ook bij aan het duurzaam ontwerp van het gebouw. Het extensief groendaksysteem van Nophadrain zorgt er namelijk niet alleen voor dat de vegetatie in een perfecte staat blijft, maar zorgt er bovendien voor dat de riolen minder belast worden en dat het zogenoemde ‘hitte-eilandeffect’ wordt tegengegaan. Lees meer over de voordelen van het Nophadrain Extensief Groendaksysteem.

Behalve dit extensieve vegetatiedak, draagt de inzet van mijnwater, een goede isolatie en het gebruik van zonnepanelen ook bij aan de duurzaamheid van dit multifunctionele gebouw.

Deel dit project via
Deel dit project via Facebook Deel dit project via Twitter Deel dit project via LinkedIn Deel dit project via e-mail