debuginfo

culture nl-NL
menu

NHL Hogeschool (hydroseeding)

Leeuwarden, 2015

extensief-groendaksysteem

Realisatie:

Flora Nova, Ophemert 

 

Type gebruiksdak:

Nophadrain Extensief Groendaksysteem

Oppervlakte:

1.150 m²


ND Producten:

ND 4+1lt Drainagesysteem
ND RS-8 Controleput
ND Hydroseeding

Volgende
Vorige

Volgende
Vorige
NHL is een onderwijsinstelling voor het hoger onderwijs in Nederland. De school telt meer dan 11.000 studenten en ruim 1.000 medewerkers. Op het dak van de hoofdvestiging in Leeuwarden werd in 2015 gestart met het aanbrengen van een Nophadrain Extensief Groendaksysteem (door middel van hydroseeding).

Het ND 4+1lt Drainagesysteem vormt het hart van dit groendaksysteem en fungeert als filter,- waterafvoerende-, waterbufferende-, bescherm- en scheidingslaag. De vegetatielaag bestaat uit sedum. Deze is aangebracht op basis van hydroseeding. Nophadrain biedt een totaalpakket aan voor hydroseeding: ND Hydroseeding. Op de foto's zijn beelden van aanleg te zien, maar ook van de situatie van 1 jaar na aanleg.

Over hydroseeding:
Hydroseeding is de beste manier om sedumscheuten aan te brengen op een extensief groendaksysteem. Hydroseeding staat ook wel bekend als hydrosedum of hydraulisch zaaien. Nadat de sedumstekken handmatig zijn uitgestrooid, worden de stekken / sprossen afgedekt met een laag organisch materiaal, de zogenoemde mulchlaag. Deze laag, die bestaat uit een groen gekleurd mengsel van hout- of cellulosepulp, een speciale kleefstof met meststof en water, wordt met behulp van een hydroseeder over de sedumscheuten gespoten. Meer informatie? bezoek de pagina over hydroseeding.
Deel dit project via
Deel dit project via Facebook Deel dit project via Twitter Deel dit project via LinkedIn Deel dit project via e-mail