debuginfo

culture nl-NL
menu

Station Groningen Europapark

Groningen, 2013

Ontwerp:

Architectenbureau Movares


Opdrachtgever:

Gemeente Groningen en Prorail


Aannemer:

BAM Infra


Realisatie:

Donkergroen


Type gebruiksdak:

Nophadrain Terrasdaksysteem in combinatie met intensieve beplanting


Oppervlakte:

2.400 m²


Producten:

ND 5+1 Drainagesysteem

Volgende
Vorige

Volgende
Vorige

Het nieuwe treinstation van Groningen is voorzien van een tweelaagse, ondergrondse parkeergarage die ook voor treinreizigers en andere bezoekers van het gebied bestemd is. Het dak is beloopbaar en voorzien van vegetatie. Het Nophadrain Intensieve Groendaksysteem (in combinatie met een beloopbare verharding) is hier toegepast. De ruimte wordt hierdoor optimaal benut: ondergronds parkeren en bovenop genieten van de omgeving.

In mei 2015 verscheen er een artikel in Stedelijk Interieur over dit project. Lees hier het artikel 'Groen leeft, ook op het station'.

Deel dit project via
Deel dit project via Facebook Deel dit project via Twitter Deel dit project via LinkedIn Deel dit project via e-mail