debuginfo

culture nl-NL
menu

Let's rock & roll

Voordelen van drainagesystemen op rol

 

3-in-1 product

Al onze ND Drainagesystemen worden op rol geleverd. Ze zijn een 3-in-1 product dat bestaat uit een geweven of niet-geweven filtergeotextiel, een noppenfolie (met/zonder perforatie en met/zonder waterbuffering), een scheidings- en beschermvlies of een drukverdelende glijfolie.

Dit sandwichelementaspect heeft vele voordelen! Eenvoudig te transporteren, gemakkelijk af te rollen en snel te installeren.

Voorbeeld: Het ND X20 Drainagesysteem kan een standaard vrachtwagen tot 3.600 m² (144 m² per pallet) worden geladen. Dit zijn allemaal aspecten die de installatie- en transportkosten reduceren.


 

Voordelen van rollen

 

Voordelen van verlijmen

 
     
  De ND Drainagesystemen kunnen snel geïnstalleerd worden omdat het sandwichelementen zijn. Dat wil zeggen dat de verschillende lagen aan elkaar vast gelijmd zijn en je alle lagen als één product in één keer kunt uitrollen. Dit spaart tijd tijdens de aanleg en dit betekent minder kosten voor de aannemer.

  De geotextielen worden verlijmd en niet thermisch gehecht op de kern van de noppenfolie, om schade aan de mechanische en hydraulische eigenschappen van het geotextiel en het drainagesysteem te voorkomen. Bovendien voorkomt dit dat het geotextiel tussen de noppen wordt gedrukt, wat een goede drainage zou belemmeren. De overlap van het filtergeotextiel zorgt voor een optimale filtratie.