chat

Start Chat

Slimme systemen voor Groen- en gebruiksdaken

Groene daken op komst in Eindhoven

donderdag 14 januari 2016

Er komt een onderzoek naar de mogelijkheden om platte daken in Eindhoven zoveel mogelijk groen te maken. Dat onderzoek zal al op korte termijn verricht worden.

Er komt een onderzoek naar de mogelijkheden om platte daken in Eindhoven zoveel mogelijk groen te maken. Dat onderzoek zal al op korte termijn verricht worden.

De gemeente Eindhoven gaat daarvoor in zee met onderzoekers van de universiteit van Leuven. Die toezegging deed wethouder Mary-Ann Schreurs (D66) dinsdag tijdens een vergadering van de raadscommissie economie en mobiliteit naar aanleiding van een initiatiefvoorstel van GroenLinks. Aan de hand van de resultaten van dat onderzoek wordt bepaald of er ook echt werk gemaakt wordt van het plan.

Daktuinen
GroenLinks stelde in de raad onlangs voor om er voor te zorgen dat er op alle betonnen en bitumen daken in de stad op termijn daktuinen worden aangelegd. Verder is de partij voorstander van het stimuleren van stadslandbouw op braakliggende terreinen en in tuinen en tuintjes.

Daarmee wil GroenLinks bereiken dat Eindhoven op termijn een groene oase wordt, zoals gemeenteraadslid Rik Thijs het verwoordde.

Bron: Eindhovens Dagblad