Nieuw: ND re-GROW Sedumcassettes – 100% hergroeibare materialen

Eindelijk is hij er: onze ND re-GROW Sedumcassette. Met trotst kondigen wij de eerste sedumcassette gemaakt van 100% hergroeibare materialen aan. PLA (Polymelkzuur) en Miscanthus zijn de toegepaste grondstoffen. Waar bij traditionele kunststoffen gebruik wordt gemaakt van polymeren op basis van olie of gas, worden er bij PLA juist polymeren gebruikt op basis van hernieuwbare bronnen.

Upcycling: afval als grondstof
Het PLA dat toegepast wordt voor de ND re-GROW Sedumcassette is gemaakt van aardappelschilresten en maïsmeel die uit de afvalstromen komen van de menselijke en dierlijke voedselproductie. Miscanthus Giganthus groeit per jaar ruim 3 meter en slaat CO2 op tijdens het groeien. Het gewas hoeft niet bemest of chemisch bespoten te worden én groeit op percelen die niet voor voedsel geschikt zijn.De ND re-GROW Sedumcassettes zijn geschikt om post-consumer te recyclen, te granuleren om te gebruiken als substraat of om industrieel te composteren. Zo wordt een groendak nóg groener dan het al is.

De techniek achter de re-GROW cassette
Bij de technische uitvoering van groendaken moet de focus altijd liggen op het gebruik van zo min mogelijk plastic. Daarom is de ND re-GROW Sedumcassette zo ontwikkeld dat hij dankzij de dunne wanden zo min mogelijk materiaal verbruikt, maar toch robuust is. De uitdaging hierbij was om een grondstof te vinden die een lage viscositeit combineert met een geschikte MFI (Melt Flow Index) voor het spuitgietproces van de mal. Het mengsel van PLA en Miscanthus dat Nophadrain gebruikt in de ND re-GROW Sedumcassettes is hiervoor speciaal ontwikkeld en maakt het daarom voor het eerst mogelijk om met PLA een sterke sedumcassette te maken.

Een groendak op zijn groenst
Dat groendaken bijdragen aan meer biodiversiteit, ze een verkoelend effect hebben op de omgeving, ze het riool ontlasten en de levensduur van de dakbedekking kunnen verlengen, wist u natuurlijk al lang. Met de ND re-GROW Sedumcassette bereiken we al deze voordelen op een nog groenere manier!

Sedumcassettes: snel, makkelijk en duurzaam
Op zoek naar de eenvoudigste en snelste manier op een sedumdak aan te leggen? Dan zijn sedumcassettes de beste optie. Bekijk de video om te zien hoe snel en makkelijk het daadwerkelijk is. Met de ND re-GROW Sedumcassette kan dit op een nóg duurzamere manier. Bekijk de video om te zien hoe snel en makkelijk een groendak wordt aangelegd met de ND re-GROW Sedumcassette.

Alle voordelen op een rij

✅ Gemaakt van hergroeibare grondstoffen: de tray van de ND re-GROW Sedumcassette is gemaakt van 100% hergroeibare grondstoffen en kan aan het einde van de levenscyclus zelfs industrieel gecomposteerd
worden.

✅ Snel en eenvoudig te installeren: de ND re-GROW Sedumcassettes combineren 4 elementen in één product: drainagelaag, waterbufferingslaag, substraatlaag en vegetatielaag. Dit resulteert in een gemakkelijke, minder fout gevoelige en snelle installatie. Bekijk onze aanleginstructies en installatievideo voor meer informatie.

✅ Lichtgewicht systeem: met een verzadigd gewicht van < 65 kg/m² zijn de ND re-GROW Sedumcassettes bij uitstek geschikt voor lichtgewicht dakconstructies.

✅ Geïntegreerde waterbuffer- en drainagefunctie: De ND re-GROW Sedumcassettes combineren waterbuffering en een drainerende functie in één product. Het systeem kan tot 25 l/m² bufferen. Het ontwerp van de bak zorgt ervoor dat overtollig water veilig van het dak wordt afgevoerd via de dakafvoer(en).

✅ Gemakkelijk op te pakken: ND re-GROW Sedumcassettes hebben een afmeting van 400 x 600 mm met een hoogte van 70 mm. Ze hebben twee handvatten aan de onderkant van de cassette. Dit maakt de cassettes eenvoudig op te pakken, te installeren en weer op te tillen indien noodzakelijk.

✅ Weinig onderhoud: voor het beste resultaat is het aan te raden om de ND Sedumcassettes te 2 keer per jaar te bemesten. Controleer vóór het bemesten de waterafvoer(en) en verwijder eventueel ongewenste vegetatie.

✅ Direct groen: na aanleg is het dak direct groen met een bedekking van > 85% en 4-8 soorten sedum. De vegetatie en haar wortels zijn goed ontwikkeld dankzij de optimale verzorgingsomstandigheden.

 

Technische informatie
Afmetingen per cassette 600 x 400 x 70 mm
Cassettes per m² ca. 4,17 stuks
Verzadigd gewicht ca. 15 kg per cassette / 63 kg per m²
Waterbufferingscapaciteit ca. 6 l per cassette / 25 l per m²
Cassettes per pallet 52 stuks verpakt op standaard Euro pallet

 

Vraag een advies of offerte aan

Benieuwd naar de mogelijkheden van onze innovatieve Nophadrain-oplossingen voor uw project? Wacht niet langer en maak vandaag nog een afspraak met een van onze experts!

Generic filters
Exact matches only
Filter by Product categorieën
Verkeersdaken
Groendaken
Waterretentie
Solardaken
Controleputten
Dakrand-/ kantopsluitingsprofiel
Erosiebescherming
Filterlaag
Filter- en drainagelaag
Groendak pakketten
Scheiding-, bescherm- en glijlaag
Sedumcassettes
Vegetatielaag
Vegetatiedragende laag
Verticale bescherm-en drainagelaag
Waterbufferings- en waterretentielaag
Wortelwerende laag
Generic filters
Exact matches only
Filter by Product categorieën
Verkeersdaken
Groendaken
Waterretentie
Solardaken
Controleputten
Dakrand-/ kantopsluitingsprofiel
Erosiebescherming
Filterlaag
Filter- en drainagelaag
Groendak pakketten
Scheiding-, bescherm- en glijlaag
Sedumcassettes
Vegetatielaag
Vegetatiedragende laag
Verticale bescherm-en drainagelaag
Waterbufferings- en waterretentielaag
Wortelwerende laag
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.